Sistemul electronic de taxare DarsGo

Stimate Partener,

Dorim să vă oferim noi informații cu privire la opțiunile și posibilitățile de plată a taxei de drum în Slovenia.

În funcție de categoria vehiculului, utilizatorii autostrăzilor din Slovenia au două modalități de a acoperi costurile taxei:

Sistemul de vignete (din 1 iulie 2008) pentru toate vehiculele personale și/sau vehiculele cu greutatea maximă admisă de până la 3,5 tone (excepție de la sistem este taxa pentru tunelul Karavanke sloveno-austriac, care se plătește separat).

Vigneta (sub formă de autocolant) permite o utilizare limitată în timp a autostrăzilor și a autostrăzilor și nu este supusă cantității de kilometri parcurși.

Sistemul electronic de taxare DarsGo (din 1 aprilie 2018) pentru toate vehiculele cu greutatea maximă admisă care depășește 3,5 tone.

Este un sistem modern de tehnologie cu microunde care calculează taxele pentru camioane prin portaluri instalate deasupra autostrăzilor.

Dorim să vă informăm că furnizorul de taxe slovene DARS a implementat E-VIGNETTE pentru autostrăzile slovene din decembrie 2021.

Vignetele anuale și semianuale sunt disponibile ca vignetă electronică acum (nu mai există autocolant), vignetele lunare și săptămânale au fost disponibile ca autocolante tradiționale până la sfârșitul lui ianuarie 2022.

Începând cu 1 februarie, toate vinietele sunt disponibile numai ca vignete electronice.

Clientul cardului MOL Group GOLD EUROPE poate achiziționa o vignetă electronică numai în stațiile MOL din Slovenia și poate plăti cu MOL Group Card dacă restricțiile cardului o permit.

Plata cu cardul MOL Group la achiziționarea de vignete electronice prin internet nu este disponibilă.

Toate tipurile de vignete electronice pot fi achiziționate cu începerea întârziată a valabilității, ceea ce înseamnă că clientul poate selecta prima zi de valabilitate cu până la 30 de zile în avans.

Vigneta electronică este legată de numărul de înmatriculare al vehiculului introdus în sistemul central de taxare la achiziționarea vignetei electronice, de aceea trebuie acordată o atenție deosebită corectitudinii numărului plăcuței de înmatriculare la cumpărare.

E-VIGNETTA NU POATE FI TRANSFERATĂ PE ALTE VEHICULE.

Primul punct de vânzare pe autostrada din Ungaria către Slovenija este Stația de servicii Pince MOL.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre obligațiile de taxare în Slovenia, puteți găsi o descriere detaliată pe DarsGo (https://www.darsgo.si/portal/en/home).

Pentru mai multe informații despre vigneta electronică, vă rugăm să vizitați https://evinjeta.dars.si/en, unde puteți alege dintre mai multe opțiuni de limbă.

 

Echipa MOL Group Cards